General

Hota decorativa designul puternic de acasa

Cea mai buna hota decorativa

Hotele sunt aparatele ce ne ajuta sa eliminam aburul, fumul de tigara sau mirosurile neplacute ce raman in bucatarie in urma procesului de preparare al hranei sau a cinei pe care tocmai am terminat-o. Cele mai eficiente modele de hote au un design modern, dar nu intotdeauna designul hotei se potriveste cu bucataria noastra.

Hota decorativa solutia pentru iubitorii de frumos

Daca ne dorim o hota frumoasa, puternica si care se se asorteze cu stilul bucatariei noastre trebuie sa ne indreptam atentia catre o hota decorativa.

Cea mai buna hota decorativa ne va mentine bucataria cu aer proaspat si va da o eleganta mobilei. Astfel, peretii vor ramane in permanenta curati si uscati, iar cina in familie va deveni o adevarata placere.

De regula, hotele decorative au dimensiuni mai mari fata de hotele normale, iar puterea de absorbtie este de asemenea mai ridicata. Hotele se monteaza deasupra plitei de gatit (intotdeauna in pozitie orizontala) si sunt prevazute cu un cos special, ce se va extinde pana in partea superioara a incaperii.

Hota decorativa va fi aleasa in functie de designul bucatariei si va putea fi amplasata pe un perete sau chiar in mijlocul bucatariei.

Hotele decorative sunt de doua feluri:

  1. Cu evacuare: aerul este evacuat in afara bucatariei cu ajutorul unui ventilator. Hota va improspata mai repede aerul, iar consumul de energie electrica va fi mai mic;
  2. Cu recirculare: aerul atras de ventilator este purificat prin intermediul unui filtru de carbon activ si este eliberat inapoi in bucatarie. Aceasta hota este foarte usor de montat si poate reprezenta varianta ideala in cazul in care nu se pot gauri peretii.

Puterea hotei decorative pentru acasa

 Puterea de absortie a hotei decorative este unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie sa tinem seama atunci cand alegem o hota. Aceasta se calculeaza in functie de volumul bucatariei, nefiind recomandata cumpararea unei hote cu o putere de absortie mai mica de 600 mc / h.

Filtrele de grasime sunt la fel de importante si in cazul hotelor decorative. Acestea au rolul de a retine particulele de grasime ce ne pot afecta functionarea motorului sau se pot depune pe burlanul de evacuare al aburului. Acestea pot fi:

  • lavabile si de regula sunt realizate din aluminiu si pot fi spalate cu detergent si apa, sau in masina de spalat vase;
  • de unica folosinta sunt cel mai des utilizate in cazul hotelor cu recirculare. Acestea sunt din carbon activ si nu se pot spala, fiind necesara inlocuirea lor la maxim doua luni (sau chiar mai putin, daca hota este folosita intensiv).

Sistemul de iluminare al unei hote decorative trebuie sa ne ofere o vizibilitate clara a suprafatei aragazului sau a plitei. Cel mai bun sistem de iluminare este alcatuit din doua becuri de tip LED sau halogen de minim 40 de wati.

Panoul de control este bine sa fie amplasat intr-un loc accesibil. Un panou de control situat frontal este varianta ideala, deoarece este usor de gasit si de manevrat.

Garantia unei hote decorative trebuie sa fie de minim doi ani. Orice termen de garantie mai mic ne poate sugera un produs de slaba calitate.