General

Salvarea bucatarie vine de la hota decorativa

hota decoratica cu evacuare

Acum cateva luni am parasit Romania si m-am stabilit intr-o tara francofona. Peisaje superbe, aer curat, liniste, case desprinse din alta epoca, sa tot traiesti. Pana si bucatariile erau decorate cu un mobilier clasic, dar din pacate casa pe care am inchiriat-o nu avea hota.

Proprietarul mi-a pus in vedere sa nu distrug mobilierul (din cate am inteles era foarte vechi si valoros), asa ca am purces sa imi cumpar o hota. Datorita sotiei mele acest lucru a fost destul de anevoios, deoarece nu voia sa strice „linia” bucatariei si a trebui sa cautam o hota decorativa ce mi-a scos o suma insemnata de bani din buzunar.

Hota decorativa este neasteptat de scumpa

In orice caz am multumit celui de sus ca exista ghiduri de cumparaturi online, acolo unde am gasit trucuri si tipsuri despre cum as putea sa cumpar un produs bun la un pret scazut.

Am evitat astfel una dintre greselile pe care le fac marea majoritate a celor ce sunt in cautarea unei hote, si anume sa nu cumpar o hota decorativa cu o putere de aspirare foarte mare, ci una care este potrivita bucatariei mele.

Nu de alta, dar dupa o cercetare amanuntita de piata am realizat ca daca as cumpara un produs mai scump de la o firma cu renume nu as face sa platesc decat marketingul, deoarece pot gasi acelasi produs la un pret mult mai mic.

Materialele si sistemul de iluminare m-au dat in schimb peste cap, deoarece am optat pentru o hota cu patru spoturi cu becuri halogen. Nu de alta, dar trebuia sa vada sotia unde face mancarea….

Filtrul de grasime este o componenta importanta a hotei si este bine sa retinem ca o hota cu filtre lavabile ne poate scoate din mari probleme. Astfel, hota noastra va fi bine intretinuta (deoarece grasimea nu va mai ajunge in motor), iar bugetul va fi protejat deoarece va fi simplu sa spalam filtrele in masina de spalat vase (aviz amatorilor).

Dimensiunile hotei decorative trebuie sa fie ceva mai mari fata de plita de gatit pentru ca tot aburul (inclusiv cel emis perimetral) sa fie evacuat intr-o perioada scurta de timp.